NEDEN TÜRKİYE?

NEDEN TÜRKİYE?

Doğu ile batının birleşme noktasında stratejik bir konuma sahip olan Türkiye, yaklaşık on bin yıllık bir geçmişe sahiptir. Hem Asya’nın hem de Avrupa’nın bir parçası olduğu için, geniş bir iklim ve coğrafya çeşitliliğine sahiptir. Üç tarafının denizlerle kaplı olması sayesinde Türkiye her zaman önemli ticaret, ipek ve baharat yollarının merkezi olmuştur. Türkiye’de farklı kültürlerin izlerine rastlamak mümkündür.

1923’ten beri bağımsız bir cumhuriyet olan Türkiye, Batı ülkeleriyle önemli ticari ilişkilere ve liberal bir ekonomiye sahip bir ülkedir.

Türkiye bölgedeki en güvenli ve istikrarlı ülkelerden biridir. Türk Üniversiteleri'nde öğrenciler hem çağdaşlığı hem de geleneği bir arada yaşama fırsatı bulacaklardır. Bazı Türk Üniversiteleri'nde eğitim dili İngilizcedir ve diğer birçok üniversite de öğrencilerine İngilizce öğrenme olanağı sağlamaktadır. Her şeyden önemlisi, eğitimdeki yüksek kalite sizi geleceğe hazırlayacaktır.

Türk Üniversitelerinin size sağlayacakları:

Yüksek Standartlarda Eğitim

Türk Üniversiteleri'nin kaliteli eğitim ve öğretim kadrosuyla, küresel dünya için gereksinim duyacağınız bilgi ve becerileri kazanma fırsatı bulacaksınız.

Uluslararası Düzeyde Tanınmış Dereceler

Türk Üniversiteleri'nde alınan dereceler, bütün dünyada tanınmaktadır. (Diploma denklikleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için ülkenizdeki yetkili kurumlara başvurunuz.)

Donanımlı ve Modern Yerleşkeler

Bilgiye kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve araştırma yapabileceğiniz donanımlı kütüphane ve laboratuvarları yerleşkelerimizde bulabilirsiniz. Kültürel ve sportif olanaklar ve öğrenci toplulukları ile Türkiye’de üniversite öğrencisi olmaktan büyük keyif alacaksınız.

Kültürel Zenginlik

Çeşitlilik, zenginliktir. Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği nokta olan Türkiye’de Doğuyu ve Batıyı bir arada barındıran kültür zenginliğini bulacaksınız.

Güvenli ve Ekonomik Eğitim

Türkiye, kaliteli eğitimi uygun ücretlerle alabileceğiniz bir ülkedir. Eğitim ve yaşam giderleri Avrupa ve Amerika’daki birçok ülkedekinden daha azdır.

Sıcak ve Dost Bir Çevre

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye (nüfusun % 31’i 12–24 yaşları arasındadır), genç insanları içtenlikle karşılar. Türk insanı geleneksel olarak misafirperverdir.