TÜRKİYE’DE YAŞAM

TÜRKİYE’DE YAŞAM

Türkiye, öğrencilere sıcak ve misafirperver bir ortam sunmaktadır. Birçok üniversite yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’deki yaşama uyum sürecine yardımcı olacak danışmanlar sağlamakta ve hizmetler sunmaktadır.

Barınma

Hemen hemen tüm yerleşke üniversiteleri, çeşitli barınma olanaklarına sahiptir. Üniversite yurtlarının haricinde, devlet yurtları da öğrencilere barınma hizmeti sunmaktadır. Bir diğer seçenek de özellikle büyük şehirlerde, diğer öğrencilerle birlikte bir ev kiralamaktır.

Beslenme

Tüm üniversitelerde iyi, kaliteli ve uygun fiyatta yiyecek alternatifleri mevcuttur. Yemek yemek için bir diğer seçenek de yerleşke çevresindeki kafe ve restoranlardır. Bunun yanında, kendi yemeğinizi pişirmeyi de tercih edebilirsiniz.

Ulaşım

Şehirlerde toplu ulaşım çok elverişli ve kolay olup otobüs, minibüs ve (sadece büyük şehirlerde) yeraltı treni yoluyla sağlanır. Öğrencilerin şehir içi ve şehirlerarası ulaşımlarda indirimli bilet alma hakkı vardır.