YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN YASAL ZORUNLULUKLAR
 

GAÜN TÖMER

  • Yazıtipi boyutunu arttır
  • Varsayılan yazıtipi boyutu
  • Yazıtipi boyutunu azaltır
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN YASAL ZORUNLULUKLAR

Öğrenci Vizesi

Yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye gelmeden önce kabul edildikleri üniversiteden aldıkları kabul mektubuyla birlikte ülkelerindeki en yakın Türk Büyükelçiliği ya da konsolosluğuna giderek geçerli bir öğrenci vizesi edinmelidirler. Bu vize, üniversiteye kayıt için zorunludur.

Oturma İzni

Bütün yabancı uyruklu öğrenciler, bulundukları ilin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’nden Oturma İzni almak zorundadırlar. Yasaya göre, yabancı uyruklu öğrenciler Türkiye’ye girdikten sonra bir ay içerisinde Oturma İzni almak zorundadırlar. Oturma İzni, geçerli bir öğrenci belgesi sunarak her yıl yenilenmelidir.

Sağlık Sigortası

Öğrencilere, Türkiye’de geçerli olacak ve sağlık masraflarını karşılayacak uygun bir sağlık sigortası yaptırmaları tavsiye edilmektedir. Yabancı uyruklu

öğrenciler, üniversite tarafından sağlanmayan her türlü tedavi ya da hastane masraflarını kendileri karşılamakla yükümlüdürler.