Yavuz Saygılı (Osmanlıca Kursu 2011 Mezunu): "Sadece ve sadece İstiklal Marşı’nı yazıldığı şekliyle okumak için bile Osmanlıca öğrenmeye değer"

Yavuz Saygılı (Osmanlıca Kursu 2011 Mezunu):

"Sadece İstiklal Marşı’nı yazıldığı şekliyle okumak için bile Osmanlıca öğrenmeye değer"

Daha önce Osmanlıca veya Arap Alfabesine aşinalığım olmamasına rağmen, bu kurs süresi sonunda okunaklı yazılmış Osmanlıca metinlerin çoğunu rahatlıkla okuyabiliyorum. Çok fazla zaman ayırmaya ihtiyaç duymadan bu seviyeye ulaşmamda Zafer Bey’in işinin ehli olmasının büyük katkısı da inkâr edilemez.

Osmanlıcaya ilgi duyan, Selçukluların, Osmanlıların bu dili nasıl yazdığını merak eden, ata mirası birçok esere, yazıta, kitabeye velhasıl koskoca bir tarihe yabancı kalmak istemeyen herkese bu kursu gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Birkaç ders geçtikten sonra “merakın yerini bıkkınlığın aldığı türden bir kurs” olmayacağına emin olabilirsiniz. Tüm bunların dışında, sadece ve sadece İstiklal Marşı’nı yazıldığı şekliyle okumak için bile Osmanlıca öğrenmeye değer.

Yavuz SAYGILI

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi